BSO Afferden

Locatie

De BSO in Afferden kent 1 groepsruimte waar maximaal 18 kinderen per dag kunnen worden opgevangen.

Indeling

De groep is opgedeeld in diverse speelhoeken. Kinderen kunnen zo zelf de keuze maken in welke speelhoek en met welke materialen zij willen spelen. Tevens heeft de BSO de mogelijkheid om te koken. In hetzelfde gebouw bevindt zich tevens ons kinderdagverblijf en basisschool ‘t Diekske.
De buitenschoolse opvang in Afferden heeft een grootte buitenruimte waar de kinderen dagelijks veilig buiten kunnen spelen met een grote variatie aan buitenspeelmaterialen. De omheinde speelplaats heeft een zandbak en diverse speeltoestellen. Er kan tevens gebruik worden gemaakt van de aangrenzende buitenspeelplaats van school alsmede een groot grasveld.

Opvangmogelijkheden

  • VSO: 7:30 - 8:30 uur
  • NSO: 14:00 - 18:30 uur

  • Vakanties: 7:30 - 18:30 uur (tijdens de schoolvakanties worden de kinderen uit Siebengewald eveneens op onze BSO-locatie in Afferden opgevangen)
  • Verlengde opvang 7:00 - 7:30 uur
  • Op dit moment VSO en NSO op vrijdag nog gesloten

Reguliere opvang

Ouders kunnen gebruik maken van reguliere opvang indien zij 1 dagdeel (VSO en/ of NSO) per schoolweek afnemen en/ of 1 dag tijdens de vakantieweken. De uurprijs voor de reguliere opvang bedraagt vanaf 01-01-2022 € 8,50. Het fruit is hierbij inbegrepen. Gedurende de schoolvakanties is het eten en drinken tevens inbegrepen.

Flexibele opvang

De uurprijs voor de flexibele opvang bedraagt vanaf 01-01-2022 € 10,-. Bij de naschoolse opvang is een minimale afname van 2 uur verplicht. De overige opvang is geheel naar eigen inzicht in te vullen. Het fruit is hierbij inbegrepen. Gedurende de schoolvakanties is het eten en drinken tevens inbegrepen.

Kinderopvangtoeslag

Ouders ontvangen (als zij hiervoor in aanmerking komen) maandelijks de kinderopvangtoeslag. Men kan maximaal 70% aan uren van de minst werkende partner aan kinderopvangtoeslag aanvragen. VOORBEELD: Stel je werkt 24 uur en je partner 36 uur. Je kunt dan 70% van 24 uur is ongeveer 17 uur aan kinderopvangtoeslag per week aanvragen.